Chestionare auto redobândire permis suspendat

Chestionare auto
"Redobândire permis suspendat"

Pentru categoria "Redobândire permis suspendat" chestionarele auto conţin 15 întrebări, iar cursantului îi sunt permise maxim 2 răspunsuri greşite, timpul de rezolvare fiind de 20 de minute.


Arată răspunsul corect

Rezolvaţi chestionare identice cu cele de la sală, iar atunci când aţi greşit veţi vedea care este răspunsul corect!

Aşa iei permisul din prima!

Învăţare ULTRA RAPIDĂ

Mediul de învăţare ultra rapid vă ajută să învăţaţi mult mai uşor răspunsurile la întrebările DRPCIV! Citeşte răspunsurile corecte şi apoi rezolvă chestionarul!


Învăţare pe capitole

Mediul de învățare pe capitole vă ajută să vă consolidați cunoștințele efectuând chestionare auto din fiecare capitol în parte. Întrebările sunt cele de la DRPCIV, actualizate şi verificate, cu răspunsurile corecte.

Simulare examen auto

În această secțiune veți putea efectua chestionare auto identice cu cele de la sală. Avem toate întrebările DRPCIV, actualizate în 2023. Exercițiul ideal înainte de examenul de permis!

În cazul în care ai rămas fără permis de conducere pe o perioada de 60 sau 90 de zile, există posibilitatea de a recupera permisul mai repede. Dacă ai susținut examenul pentru redobândirea permisului și ai fost declarat admis se reduce cu o treime perioada de suspendare.

Nu pot solicita reducerea perioadei de suspendare persoanele care au permisul auto suspendat pentru condusul sub influența alcoolului, pentru depășirea cu mai mult de 70 km/h a vitezei maxime admise pe drumul respectiv, pentru neoprirea la trecerea șinelor de tren sau pentru întoarcerea ori mersul pe contrasens pe autostradă, precum şi cei care au acumulat 15 puncte de penalizare în ultimul an scurs de la precedenta suspendare.

Testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație se poate susține la orice serviciu al poliției rutiere.

Susţinerea examenului de redobândire a permisului suspendat

Pentru programarea la examen este necesar să vă prezentaţi la sediul Poliţiei unde vi s-a eliberat permisul auto, cu dovadă şi cartea de identitate. Examenul durează 20 de minute, conţine 15 întrebări şi este obligatoriu să răspundeţi corect la cel puţin 13 pentru a fi declarat „Admis”. Spre deosebire de testul de obţinere a permisului auto, la care pot fi corecte mai multe variante de răspuns, în acest caz există un singur răspuns corect.
Acest examen se poate susține oricând doriți, săptămânal, și este gratuit. Important este faptul că examenul poate fi susținut doar pe perioada suspendării

Documente necesare pentru recuperarea permisului după promovarea examenului

  • Actul de identitate (original+copie);
  • Procesul-verbal (original+copie);
  • Chitanța de plată a amenzii (original+copie);
  • Dovada reținerii permisului de conducere (original+copie);
  • Dovada promovării testului de cunoaștere a regulilor de circulație;
  • Cererea de reducere a perioadei de suspendare.