Chestionare auto redobândire permis suspendat

Chestionare auto
"Redobândire permis suspendat"

Pentru categoria "Redobândire permis suspendat" chestionarele auto conţin 15 întrebări, iar cursantului îi sunt permise maxim 2 răspunsuri greşite, timpul de rezolvare fiind de 30 de minute.


Arată răspunsul corect

Rezolvaţi chestionare identice cu cele de la sală, iar atunci când aţi greşit veţi vedea care este răspunsul corect!

Aşa iei permisul din prima!

Învăţare ULTRA RAPIDĂ

Mediul de învăţare ultra rapid vă ajută să învăţaţi mult mai uşor răspunsurile la întrebările DRPCIV! Citeşte răspunsurile corecte şi apoi rezolvă chestionarul!


Învăţare pe capitole

Mediul de învățare pe capitole vă ajută să vă consolidați cunoștințele efectuând chestionare auto din fiecare capitol în parte. Întrebările sunt cele de la DRPCIV, actualizate şi verificate, cu răspunsurile corecte.

Simulare examen auto

În această secțiune veți putea efectua chestionare auto identice cu cele de la sală. Avem toate întrebările DRPCIV, actualizate în 2021. Exercițiul ideal înainte de examenul de permis!

În cazul în care ai rămas fără permis de conducere pe o perioada de 60 sau 90 de zile, există posibilitatea de a recupera permisul mai repede. Dacă ai susținut examenul pentru redobândirea permisului și ai fost declarat admis se reduce la 30 de zile perioada de suspendare.

Perioada de suspendare se poate reduce la 30 de zile, la cererea titularului, pentru următoarele fapte:

 1. nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
 2. nerespectarea interdicției temporare de circulație instituite pe un anumit segment de drum public;
 3. nerespectarea regulilor de circulație la trecerea unei coloane oficiale sau intercalarea într-o astfel de coloană;
 4. circulația pe sens opus, cu excepția cazurilor în care se efectuează regulamentar manevra de depășire;
 5. conducerea sub influența băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune.

În acelaşi timp, în cazul în care un conducător auto depăşeşte viteza legală cu 70 km/h şi este singura abatere de acest fel într-un singur an, acesta poate solicita reducerea suspendării la 30 de zile în urma promovării examenului.
Nu pot solicita reducerea perioadei de suspendare persoanele care au fost implicate într-un accident auto şi s-au aflat sub influenţa alcoolului sau ca urmare a neopririi la nivel cu calea ferată, precum şi cei care au acumulat 15 puncte de penalizare în ultimul an scurs de la precedenta suspendare.

Susţinerea examenului de redobândire a permisului suspendat

Pentru programarea la examen este necesar să vă prezentaţi la sediul Poliţiei unde vi s-a eliberat permisul auto, cu dovadă şi cartea de identitate. Examenul durează 20 de minute, conţine 15 întrebări şi este obligatoriu să răspundeţi corect la cel puţin 13 pentru a fi declarat „Admis”. Spre deosebire de testul de obţinere a permisului auto, la care pot fi corecte mai multe variante de răspuns, în acest caz există un singur răspuns corect.
Acest examen se poate susține oricând doriți, săptămânal, și este gratuit. Important este faptul că examenul poate fi susținut doar pe perioada suspendării

Documente necesare pentru recuperarea permisului după promovarea examenului

 • Actul de identitate (original+copie);
 • Procesul-verbal (original+copie);
 • Chitanța de plată a amenzii (original+copie);
 • Dovada reținerii permisului de conducere (original+copie);
 • Dovada promovării testului de cunoaștere a regulilor de circulație;
 • Cererea de reducere a perioadei de suspendare.