Semnalele polițistului

drpciv atentie oprire

Atenție oprire

Brațul ridicat vertical semnifică "Atenție, oprire!" pentru toți participanții la trafic care se apropie, cu excepția conducătorilor de vehicule care nu ar mai putea opri în condiții de siguranță. Dacă semnalul este dat într-o intersecție, aceasta nu impune oprirea conducătorilor de vehicule care se află deja angajați în traversare.

drpciv oprire

Oprire

Brațul sau brațele întinse orizontal semnifică "Oprire!" pentru toți participanții la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circulă din direcția sau direcțiile intersectate de brațul sau brațele întinse. În situația din imagine, semnificația semnalului este aceea de "Oprire!" pentru cei care vin din spatele polițistului. Dacă polițistul din imagine ar avea brațul stang întins orizontal, atunci semnificația ar fi de "Oprire!" pentru vehiculele care se apropie din fața acestuia.

drpciv oprire

Oprire

Brațele polițistului rutier întinse orizontal înseamnă "Oprire!" pentru toți participanții la trafic care, indiferent de de sensul lor de mers, circulă din direcțiile intersectate de brațele întinse.

drpciv oprire

Oprire

Brațele polițistului rutier întinse orizontal înseamnă "Oprire!" pentru toți participanții la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circulă din direcțiile intersectate de brațele întinse. După ce a dat această comandă, polițistul rutier poate să coboare brațele, pozitia sa însemnând de asemenea "Oprire!" pentru toți conducătorii de vehicule care circulă din față ori din spate.

drpciv oprire

Oprire

Balansarea cu brațul, pe verticală, a unui dispozitiv cu lumină roșie ori a bastonului reflectorizant pe timp de noapte, semnifică "Oprire!" pentru participanții la trafic spre care este îndreptat.

drpciv mariti viteza

Măriți viteza

Rotirea vioaie a brațului semnifică mărirea vitezei și grăbirea traversării drumului de către pietoni, dacă acest semnal li se adresează.

drpciv reduceti viteza

Reduceți viteza

Balansarea pe verticală a brațului întins orizontal de către polițistul rutier, semnifică pentru conducătorii de vehicule, reducerea vitezei.

Prezentare video